Встановлюються особи всіх пасажирів літака Ан-24, який розбився 13 лютого в аеропорту Донецька. Про це заявив заступник генерального прокурора України Віктор Войцишен, повідомляє відділ зв'язків із засобами масової інформації ГПУ.

«На сьогоднішній день є всі відеозаписи пасажирів, які проходили на посадку, відповідно, встановлено загальну кількість пасажирів і буде встановлено особу кожного», - підкреслив він.

За словами заступника генпрокурора, слідство розглядає п'ять версій катастрофи.

«Зараз розглядають п'ять версій - невідповідні дії екіпажу або наземних служб; технічна несправність літака, а також наземного устаткування; несприятливі метеорологічні умови. Вони будуть повністю досліджені. Версію диверсії або терористичного акту вже виключено, зараз вона не розглядається», - уточнив прокурор.

Також Войцишен зазначив, що остаточні причини авіакатастрофи стануть відомі тільки після завершення відповідних експертиз і розшифровки даних "чорних скриньок".

«Всі причини трагедії будуть встановлені після завершення слідства. Призначено низку експертиз, залучені відповідні фахівці. Вже почалася розшифровка «чорних скриньок». Тільки після завершення всіх експертиз слідство зможе чітко сказати, що стало причиною авіакатастрофи», - зазначив він.

Нагадаємо, увечері 13 лютого в аеропорту «Донецьк» зазнав катастрофи літак, який прибув чартерним рейсом із Одеси. Літак під час приземлення вилетів за межі злітно-посадкової смуги, перекинувся, його корпус розколовся, почалося задимлення.

На борту літака знаходилися 52 людини (у тому числі 8 членів екіпажу), п'ятеро загинули. На сьогоднішній день відомо, що 26 осіб звернулися за допомогою до медиків, із них 9 осіб перебувають у лікарні.

5 із 44 пасажирів літака Ан-24, що здійснював чартерний рейс Одеса-Донецьк і зазнав краху в аеропорту Донецька, не були зареєстровані.

За фактом авіакатастрофи в аеропорту Донецька розпочато кримінальне провадження. У розслідуванні аварійної посадки літака Ан-24 в аеропорту Донецька 13 лютого версія про терористичний акт виключена.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

246