Будівництво баскетбольної арени у Львові має розпочатися у квітні поточного року. Про це заявив голова Львівської облдержадміністрації Михайло Костюк, повідомляє прес-служба ОДА.

Перед цим, за його словами, територія вже повинна бути підготовлена.

«Для будівництва баскетбольної арени нам потрібно 4-5 га землі для розміщення не тільки самої арени, але і всіх об'єктів, передбачених технічними вимогами. Також необхідна наявність на цій ділянці комунікацій і здорової транспортної та бізнесової логістики», - зазначив Костюк.

Керівник області звернувся з проханням до депутатського корпусу Львівської міської ради офіційно визначитися з кількома варіантами земельних ділянок для будівництва баскетбольної арени, щоб експерти і фахівці могли прийняти технічне та технологічне рішення, який із цих варіантів земельних ділянок є найбільш оптимальним для будівництва.

«Термін у нас не такий великий, а вимоги ФІБА чітко регламентовані. Від нас вимагається знайти кілька варіантів можливого будівництва баскетбольної арени у Львові, а сигналом для прийняття остаточного рішення буде експертний висновок будівельників, інженерів і фахівців ФІБА, які будуть опрацьовувати і вже опрацьовують наші варіанти», - сказав він.

Губернатор нагадав, що здача об'єкта за вимогами ФІБА має відбутися до 1 січня 2015 року.

«Перед цим баскетбольна арена повинна пройти апробацію. Я абсолютно переконаний, що цей план реальний», - сказав він.

За словами Костюка, при підготовці до Євробаскету-2015 додатково у Львові збудують сучасну дитячо-юнацьку спортивну школу, яка буде споруджуватися за кошти державного бюджету. Крім того, у Карпатах на території Львівської області буде побудована сучасна багатофункціональна тренувальна база для Національної збірної України з баскетболу.

Нагадаємо, у грудні 2011 року Україна офіційно отримала право на проведення чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році.

Президент України Віктор Янукович закликав голів обласних державних адміністрацій і мерів міст, які прийматимуть матчі Євробаскету-2015, не затягувати з рішеннями, необхідними для організації цього чемпіонату.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

292