Опозиційні фракції визначаться, як діяти далі, порадившись між собою у сесійній залі о 10-й ранку. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в інтерв'ю парламентським журналістам повідомив заступник голови фракції «УДАР» Віталій Ковальчук.

Він підкреслив, що на даний момент опозиціонери збирають підписи під заявою про євроінтеграцію України. За його словами, якщо представники інших фракцій, а також позафракційні нардепи виявлять бажання підписати цю заяву, то їм буде надано таке право.

Що стосується чергових переговорів лідерів фракцій у кабінеті голови ВР Володимира Рибака, то, за його інформацією, ще невідомо, коли вони відбудуться і чи відбудуться взагалі. Ковальчук зазначив, що від спікера запрошення поки не надходили, а самі опозиціонери також йому не дзвонили.

На уточнююче запитання журналістів, чи повинен Рибак сам запросити лідерів фракцій до себе у кабінет, він відповів: «Один із обов'язків голови ВР – організовувати роботу парламенту, і він для цього повинен діяти належним чином».

«Поки якихось конструктивних дій з боку більшості ми не бачимо. Тому ми як блокували трибуну, так і блокуємо, і робимо це для того, щоб у стінах парламенту дійсно було персональне голосування», - сказав він і додав: «Ми передали їм (більшості. - Ред.) свої вимоги. Вони на них повинні відреагувати».

Як раніше повідомляв ForUm, народні депутати від опозиції блокують роботу Верховної Ради з 5 лютого. Опозиціонери вимагають забезпечити персональне голосування депутатів.

Вчорашні переговори лідерів парламентських фракцій щодо розблокування роботи Верховної Ради знову не принесли результатів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197