Міністерство оборони України відпрацювало механізми реалізації надлишкового військового майна, а саме - військових містечок, які звільнені від військових частин і не використовуються за призначенням. Про це заявив міністр оборони України Павло Лебедєв у Севастополі за підсумками зустрічі з міністром оборони Російської Федерації генералом армії Сергієм Шойгу.

«Українська сторона виступила з пропозицією освоєння земель Міністерства оборони України та тих, які орендує Міноборони РФ, під будівництво житла для військовослужбовців як українських Збройних сил, так і Збройних сил Росії», - цитує міністра прес-служба оборонного відомства.

«Вони будуть реалізовані на відкритих публічних і прозорих аукціонах з контролем громадськості, а отримані кошти направлені на забезпечення житлом військовослужбовців Збройних сил України. Дані об'єкти є досить привабливими для інвесторів як бази для створення технопарків або житлових комплексів. На зустрічі я запропонував російській стороні взяти участь у цьому проекті. Зараз чекаємо відповіді», - повідомив Лебедєв.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Павло Лебедєв заявив, що Міністерство оборони України планує продавати свої землі, які не використовуються, на публічних аукціонах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

502