ДАІ України нагадує водіям про необхідність заміни «радянських» водійських посвідчень.

Як повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ, термін їхньої дії закінчується 1 січня 2014 року. Для заміни водійських посвідчень старого зразка їхнім власникам потрібно подати до реєстраційно-екзаменаційні підрозділи ДАІ пакет необхідних документів.

Зазначена вимога міститься у Законі України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її соціальний статус». Цей закон набув чинності 6 грудня минулого року, пояснили у МВС.

«Тому у власників водійських посвідчень старого зразка є майже рік, щоб без поспіху обміняти зазначені документи на нові», - зазначили у прес-службі.

Щоб здійснити цю процедуру, водієві необхідно надати у реєстраційно-екзаменаційний підрозділ ДАІ такі документи: паспорт або документ, що його замінює; дві кольорові фотографії розміром 3,5 на 4, 5 см; екзаменаційну картку водія; медичну довідку встановленого зразку про придатність до керування транспортним засобом відповідної категорії; квитанції про сплату коштів за бланкову продукцію та послуги Державтоінспекції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

576