20 лютого відбулися два матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонов-2012/2013. Каталонська «Барселона» на виїзді несподівано поступилася «Мілану», а німецький «Шальке» домігся прийнятної нічиєї у виїзному поєдинку з турецьким «Галатасараєм».

«Мілан» - «Барселона» 2:0

«Мілан» зробив величезний крок до того, щоб перемогти «Барселону» за сумою двох матчів і пробитися у чвертьфінал Ліги чемпіонів УЄФА. Точні удари ганців Кевін-Прінса Боатенга і Саллі Мунтарі перетворили італійців у фаворитів протистояння.

У першому таймі краще виглядали гості, які традиційно мали величезну перевагу у володінні м'ячем. Але Мессі та компанія до перерви так і не змогли зламати оборону суперника, за що і поплатилися у другому таймі. На 56-й хвилині після розіграшу штрафного Ріккардо Монтоліво у дотик пробив здалеку, м'яч влучив у Крістіана Сапата, який стояв на кордоні штрафного, і відскочив до Боатенга. З другої спроби ганець потрапив туди, куди цілив - 1:0. «Барселона» мала кілька шансів, щоб відігратися, але в цілому «Мілан» упевнено оборонявся.

«Мілан» шукав свій шанс у контратаці і на 82-й хвилині таки подвоїв рахунок. Ньянг праворуч відпасував у центр на Ель-Шаараві, той побачив зліва підключення Мунтарі і віддав м'яку навісну передачу. Ганцу не склало великих труднощів відправити м'яч у дальній кут ударом з льоту - 2:0.

«Галатасарай» - «Шальке» 1:1

Матч розпочався без розгойдування. Вже на першій хвилині Джермейн Джонс прорвався по лівому флангу і потужно пробив з гострого кута - Фернандо Муслера м'яч відбив, але не найвдалішим чином. Обстановку вдалося розрядити лише завдяки злагодженим діям захисників «Галатасарая».

Господарі, природно, не стали відсиджуватися в обороні, оскільки темпераментні турецькі вболівальники цього б їм просто не простили. На 12-й хвилині активність команди була винагороджена. Сельчук Інан знайшов пасом Бурака Їлмаза, який п'ятою прокинув м'яч собі на хід, залишивши не у справ Бенедикта Хеведес, і ударом під поперечину вразив ціль.

Гра йшла на зустрічних курсах, у кожної з команд було кілька гольових моментів, але до перерви забили німці. Джонс кинув у прорив Фарфан, який, добігши до лінії штрафної, відповів партнерові діагональної передачею. Форвард холоднокровно послав м'яч повз Муслери в сітку - 1:1.

В цілому швидкості після перерви впали, і команди, мабуть, думаючи про те, як би не пропустити другий гол, все більше часу проводили в районі центрального кола. Правда, в останні 15 хвилин «Галатасарай» таки згадав про те, що він грає в рідних стінах і провів кілька хороших атак, але результат на табло не змінився.

За матеріалами «ЛІГАБізнесІнформ»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1713