У столичному Палаці спорту завершився матч другого групового етапу Єврокубка УЛЄБ, у якому київський «Будівельник», обіграв російський «Тріумф» (Люберці) з рахунком 88:77 і вийшов у ¼ фіналу турніру.

Матч вийшов досить нервовим і напруженим, але у кінцівці холоднокровніше виявилися господарі майданчика, повідомляє «УНІАН».

Тільки у першій чверті на майданчику панувала повна рівність, що і вилилося у підсумкові 21:21. А вже у другій чверті у гравців київського клубу і їхніх уболівальників був серйозний привід похвилюватися. Підмосковні баскетболісти помітно додали, стали грати на більш високих швидкостях і виграли 10-хвилинку з перевагою у 6 очок.

Кияни відповіли після великої перерви. Якщо до середини чверті гості продовжували утримувати перевагу і навіть збільшили її до 8 очок, то потім підопічні тренера «Будівельника» Айнарса Багатскіса здійснили спурт 15:0, повівши з перевагою у 9 балів. Цей епізод і став вирішальним у матчі. Повівши у рахунку, господарі заспокоїлися, постаралися максимально «засушити» гру і впевнено довели її до підсумкової перемоги з перевагою «+11».

Вигравши цей матч, кияни посіли перше місце у підсумковій таблиці групи і вийшли до ¼ фіналу другого за значимістю баскетбольного клубного турніру Європи. Матчі першої стадії плей-офф Єврокубка пройдуть у березні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170