Сьогодні ввечері не досягнуті домовленості між фракціями опозиції і більшості щодо розблокування роботи Верховної Ради. Про це повідомив на брифінгу лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк. Він наголосив, що жодних результатів не досягнуто, а фракція Партії регіонів «відмовилася від усіх попередніх домовленостей», передає «УНІАН».

Нагадаємо, опозиційні депутати з 5 лютого блокують трибуну і президію парламенту, вимагаючи забезпечити персональне голосування депутатів.

Голови опозиційних фракцій «Батьківщина», «Свобода» та «УДАР» Арсеній Яценюк, Олег Тягнибок та Віталій Кличко 19 лютого повідомили, що керівники фракцій домовилися про розробку змін до регламенту ВР щодо особистого голосування депутатів.

Зокрема, вимогою опозиції є прийняття відповідних змін до Закону «Про регламент Верховної Ради України», які унеможливлять порушення принципу особистого голосування.

У їхньому числі: подвійна реєстрація народних депутатів (особиста - письмова та електронна); блокування карток депутатів, які не зареєструвалися у сесійній залі; покарання порушників принципу персонального голосування шляхом заборони брати участь у засіданнях Верховної Ради України; обов'язкове переголосування рішень, прийнятих з порушенням принципу особистого голосування.

Напередодні Партія регіонів гарантувала свою повну підтримку законопроекту про внесення змін до регламенту Верховної Ради.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр закордонних справ України Леонід Кожара закликав опозиційних депутатів розблокувати роботу Верховної Ради, щоб уникнути негативної оцінки з боку Європейського Союзу напередодні саміту Україна - ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

304