Французька компанія Novarka відновила роботи з монтажу арки нового безпечного конфайменту над четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

«Сьогодні, 20 лютого 2013 року, відновлено роботи з монтажу металоконструкцій та обшивки арки НБК, які виконує персонал спільного підприємства «Новарка» у зоні вільного доступу. Про це 19 лютого керівництво компанії письмово повідомило ДСП ЧАЕС», - повідомляє прес-служба станції, передає «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, 12 лютого сталося часткове руйнування стінових панелей та частини легкої покрівлі машинного залу енергоблоку №4 ЧАЕС. Площа руйнування склала близько 600 кв.м. Зміни радіаційної обстановки на проммайданчику ЧАЕС і в Зоні відчуження не зафіксовані, ніхто не потерпів.

Разом з тим, 13 лютого зайняті на спорудженні нового саркофага на Чорнобильській АЕС французькі будівельники тимчасово покинули Чорнобиль, оскільки мали намір самостійно переконатися у безпеці подальших робіт на об'єкті.

Як повідомляв ForUm, результати розслідування причин часткового руйнування будівельних конструкцій машинного залу четвертого блоку Чорнобильської атомної електростанції (ЧАЕС) очікується отримати від експертних комісій 23 лютого.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

264