Україна отримала позитивне рішення стосовно імпорту продукції птахівництва на ринок Європейського Союзу, що стало можливим після набуття чинності регламенту ЄС N88/2013, повідомили у представництві України при ЄС та Європейському співтоваристві з атомної енергії.

«Ця подія стала завершальною ланкою у спільних зусиллях українського уряду та бізнесу, спрямованих на відкриття європейського ринку для вітчизняної сільськогосподарської продукції», - зазначили у представництві.

Згідно з повідомленням, наступним кроком влади на шляху виходу українських підприємців на нові ринки збуту будуть зусилля, спрямовані на відкриття ринку ЄС для вітчизняної м’ясо-молочної продукції, яка відповідатиме європейським стандартам якості продуктів харчування, передає «УНІАН».

Раніше, 4 грудня 2012 року на, засіданні постійного комітету з питань харчування та здоров'я тварин (SCOFCAH) Гендиректорату «САНКО» Європейської Комісії було прийняте рішення про внесення України до списку країн, виробники яких виконали відповідні вимоги ЄС і зможуть постачати на європейський ринок продукцію домашньої птиці, м'яса диких птахів, яєць і яєчних продуктів. При цьому в регламент були внесені зміни до початку фактичних поставок.

Як раніше повідомляв ForUm, Україна отримала право постачати до Європейського Союзу яйця, яєчні продукти, птицю і м'ясо птиці, повідомили на сайті Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України.

Нагадаємо, за прогнозами Міністерства аграрної політики та продовольства, поголів'я птиці в Україні в 2013 році збільшиться в порівнянні з 2012 роком на 7% - до 228,8 млн голів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204