У грудні 2013 року у столиці відкриють другий перинатальний центр, повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації,

Зокрема, його створять на базі Київського міського центру репродуктивної та перинатальної медицини.

В даний час завершується розробка проектно-кошторисної документації, а реконструкція почнеться у травні 2013 року, зазначається у повідомленні.

За словами першого заступника директора Департаменту охорони здоров'я Валентини Залеської, новий перинатальний центр стане найпотужнішим. Він також буде виконувати функцію методичного центру та координувати діяльність усієї системи перинатальної допомоги міста, підкреслила Залеська.

«Це унікальний для України досвід, тому що в інших регіонах перинатальні центри не мають окремих спеціалізацій. У столиці ж перший, вже відкритий перинатальний центр, створений для забезпечення передчасних пологів і виходжування малюків з критично малою вагою тіла. Другий буде надавати допомогу вагітним з інфекційною патологією», - зазначила вона.

Крім того, третій столичний перинатальний центр створять на базі Київського міського пологового будинку №5. Там будуть надавати медичну допомогу вагітним з екстрагенітальною патологією, додала перший заступник директора Департаменту охорони здоров'я.

Як повідомлялося, у 2012 році була розроблена і затверджена Концепція розвитку перинатальної допомоги у Києві, яка передбачає створення до 2014 року трьох високоспеціалізованих перинатальних центрів третинного рівня надання медичної допомоги.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191