Всі районні поліклініки столиці пропонують реорганізувати в Центри первинної медико-санітарної допомоги та консультативно-діагностичні центри.

Про це, як передає кореспондент ForUm’y, у ході презентації моделі реформування закладів охорони здоров'я районів міста Києва повідомив директор Департаменту охорони здоров'я Київської міської державної адміністрації Віталій Мохорєв.

«Ми розуміли, що Київ - великий мегаполіс, у якому проводити подібний експеримент у плані реформування досить ризиковано. Тому ми позначили два «пілотних» райони, де була розпочата реорганізація, і сьогодні можемо говорити про результати. Враховуючи досвід, напрацьований у цих районах, ми можемо його поширювати на решту вісім районів Києва», - зазначив він.

За словами Мохорєва, у Центрах первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМД) будуть працювати сімейні лікарі, педіатри та дільничні терапевти, а в консультативно-діагностичних центрах (КДЦ) буде надаватися спеціалізована медична допомога вузьких спеціалістів. У КДЦ зможе звернутися будь-який житель певного району без прив'язки до місця реєстрації, і за направленням терапевта безкоштовно отримати повний комплекс послуг.

«Після запровадження цієї системи у Дарницькому і Дніпровському районах за минулий рік показник рівня первинної інвалідності осіб працездатного віку зменшився на 14,6% в порівнянні з 2010 роком; виявлення хворих на туберкульоз легень при профілактичних оглядах зросло на 15%, питома вага хворих на рак молочної залози виросла на 27,8%, кількість дорослих, пролікованих у денних стаціонарах, виросла на 29,6%», - підкреслив Мохорєв.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214