Народний депутат, перший заступник голови парламентського комітету з питань соціальної політики та праці Ярослав Сухий констатує, що соціальні ініціативи парламенту заблоковані через блокування трибуни.

«На сьогоднішній день у Комітеті з питань соціальної політики та праці перебувають на розгляді 26 законопроектів, де комітет головний, і 41 проект законів, у які потрібно внести пропозиції. Очевидно, що ми не можемо нормально з ними працювати, адже невідомо, скільки ще триватиме блокування», - розповідає політик.

Разом з тим, за його словами, більшість цих законопроектів мають глибоку соціальну спрямованість для незахищених верств населення.

«Це зміни у загальнообов'язкове соціальне страхування щодо стимулювання роботи із числа інвалідів, із соціальних проблем сільської молоді, посилення правової соціально-економічного захисту студентської молоді, запобігання підвищенню цін і тарифів на житлово-комунальні послуги. У другому читанні у нас законопроект «Про державну систему моніторингу на житлово-комунальні послуги та енергозбереження», «Про пенсійне забезпечення педагогічних працівників». Всі питання, позначені в комітеті як невідкладні, зависли у повітрі. Я вже не кажу про нашу основу основ - євроінтеграцію і ті численні законопроекти, які потрібно прийняти на шляху до неї. А уявіть, що всі ці ініціативи чекає український народ, виборці опозиції. Зрозуміло, яку оцінку вони дадуть діям того ж «УДАРу», - зазначає депутат.

Сухий висловив здивування, чому «УДАР» продовжує блокувати трибуну, адже більшість нардепів присутні у залі і готові голосувати персонально.

«Найвищий законодавчий орган України - Верховна Рада - сьогодні стала заручником політичних психопатів і збоченців. Щоб я ходив до Кличка і кланявся, щоб голосувати персонально? Це пряма вимога Конституції, і оцінку мені дасть не він, а мої виборці. Сьогодні відсутні троє у нашій фракції тому, що перебувають у лікарні. Всі інші прийшли і готові працювати. Чому ви нам цього не даєте робити», - зазначає політик.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

277