Генеральна прокуратура України має достатню кількість доказів, що підтверджують причетність екс-Президента України Леоніда Кучми до замовлення вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це заявив перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін сьогодні в ефірі радіостанції «Э хо Москвы», повідомляє «УНІАН».

«У нас є достатньо доказів, які підтверджують причетність Кучми до цього злочину. І ми зараз займаємося розслідуванням та збором всіх можливих доказів», - сказав Кузьмін, відповідаючи на запитання, чи вдасться слідству довести, що Кучма замовляв убивство Гонгадзе.

Як повідомляв ForUm, 21 березня 2011 року було порушено кримінальну справу стосовно екс-Президента Леоніда Кучми у зв'язку з убивством журналіста Георгія Гонгадзе.

14 грудня Печерський районний суд міста Києва визнав, що Генеральна прокуратура безпідставно порушила кримінальну справу стосовно Кучми про звинувачення у причетності до вбивства Гонгадзе.

20 січня 2012 року Апеляційний суд Києва визнав законним рішення Печерського районного суду столиці, який скасував постанову першого заступника генерального прокурора Рената Кузьміна про порушення кримінальної справи щодо Кучми.

29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва виніс вирок екс-начальнику Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексію Пукачу у вигляді довічного позбавлення волі за вбивство Георгія Гонгадзе.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

674