Директор Центру конфліктології і прогнозування ситуацій Михайло Погребинський прогнозує, що до кінця тижня парламентська трибуна буде розблокована.

«Кличко не має чіткої зрозумілої позиції, для чого блокувати трибуну. Його радники штовхають бути на передовій, але що далі робити - не говорять. Йому треба якось виплутуватися із цієї ситуації. Це типовий італійський страйк - «давайте страйкувати», а що робити, як змінити ситуацію, запропонувати свої рецепти - ніхто не говорить. Тобто процес заради процесу. Тим більше Кличку як європейському політику не личить робити це напередодні важливих для всієї держави подій - проведення саміту Україна-ЄС», - сказав політолог.

Разом з тим він висловив думку, що вже до кінця тижня парламент може відновити свою роботу.

«Я сподіваюся, що розум у Кличка переможе і вже через кілька днів парламент запрацює, відновить свою роботу. Його нинішній шлях не додасть ні популярності, ні можливості вирішити проблеми країни», - прогнозує експерт.

На думку Погребинського, підстави для розблокування трибуни без падіння в очах перед власним виборцем у «УДАРу» є.

«Очевидно, що Кличко не знає, як довго блокувати трибуну, адже є загроза, що якщо він це зробить, то автоматично впаде в очах перед власним виборцем. Але на сьогодні це так не виглядає, адже Партія регіонів пішла на поступки, погодившись після реєстрації депутатів вилучати картки відсутніх депутатів. Тобто на хвилі цього компромісу можна розпочати роботу парламенту», - додав політолог.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

246