Незалежна експертиза підтвердила якість Національної кадастрової системи.

Про це повідомляється на сайті компанії, яка проводила аудит контролю якості програмного забезпечення нововведеної кадастрової системи.

В рамках міжнародного тендеру, раніше проведеного в 2012 році Державним Агентством земельних ресурсів України, компанія «Міратех» була обрана незалежним експертом для здійснення контролю якості програмного забезпечення Національної кадастрової системи (НКР). 1 січня 2013 в Україні набув чинності ряд законодавчих актів, що регулюють правові відносини в сфері нерухомості і землекористування. У тому числі, запрацювала Національна кадастрова система (НКР), створена за рахунок кредитних коштів, виділених Світовим Банком.

За результатами аудитів «Міратех» встановив, що програмне забезпечення належним чином дозволяє підтримувати реєстраційні та кадастрові процеси, передбачені законодавчими актами, які набули чинності 1 січня 2013 року. Реєстраційна частина забезпечує поточну реєстрацію ділянок, видачу виписок, обмін даними зі службою реєстрації прав, моніторинг процесів і повну статистику. За перший місяць роботи систем було проведено більше 56 тисяч реєстрацій нових земельних ділянок та видано 20 тисяч виписок із кадастру для здійснення угод із землею. Час реєстрації може бути скорочено до 5-10 хвилин, повідомляє «УНІАН».

Для функціональності кадастрової складової системи вже перетворені в електронний вигляд 16.5 млн держактів і кілька сотень тисяч листів картографічних матеріалів, у мережі Інтернет відкрита у вільному доступі публічна кадастрова карта. Програмне забезпечення для НКР передбачає обмін інформацією з базою даних Укрдержреєстру Міністерства юстиції України.

Всі дані, використовувані НКР, зберігаються й обробляються з використанням найсучасніших технологій захисту інформації. Важливою особливістю системи є те, що вона надає функціональну можливість отримання постійного зворотного зв'язку від користувачів. При реєстрації земельної ділянки система автоматично перевіряє необхідну інформацію, повідомляє про можливі помилки, а також дає можливість державному кадастровому реєстратору перевірити просторове розташування ділянки на кадастровій карті. Одночасно у рамках контролю якості ПЗ, відстежується процес звернень громадян щодо неточностей в кадастрових даних та процес обробки звернень реєстраторів щодо методичних рекомендацій по роботі з НКС, що дозволяє прискорити процес навчання персоналу, який працює з системою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215