Бойовики, які викрали біля узбережжя Нігерії шістьох іноземних моряків, серед яких троє українців, вимагають викуп за їхнє звільнення, повідомляє з посиланням на представників нігерійської поліції агентство Франс Прес.

«Троє із викрадених - з України, двоє із Індії, один із Росії. Один із викрадачів подзвонив і зажадав 200 мільйонів найра (близько одного мільйона євро)», - цитує агентство слова представника поліції нігерійського штату Байєльса Фіделіса Одуна (Fidelis Odunna), передає РІА «Новости».

У ході нападу на експлуатоване нігерійською компанією-оператором Armada Century Ltd. допоміжне судно Armadah Tuah, що було під прапором Малайзії, пірати захопили тільки іноземців, які перебували на борту. Нігерійці, які входили до складу екіпажу, згодом перегнали залишене морськими розбійниками судно до берега.

Останнім часом експерти фіксують зростання активності піратів біля узбережжя Нігерії. За останні десять днів у цьому районі атак бойовиків зазнали ще як мінімум чотири судна.

Нагадаємо, у минулу неділю, 17 лютого, приблизно за 80 кілометрів від нігерійського узбережжя пірати напали на судно Armadah Tuah.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

308