Переговори лідерів парламентських фракцій щодо розблокування роботи Верховної Ради знову не принесли результатів. Про це повідомляє кореспондент ForUm'у.

Як зазначив лідер фракції ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк на брифінгу, вчора опозиція передала більшості напрацьований законопроект щодо внесення змін до Регламенту ВР. «Але сьогодні вранці нардепи від більшості запропонували дуже багато поправок», - сказав політик.

Він нагадав, що опозиція у своєму законопроекті вимагає ввести письмову реєстрацію нардепів перед кожним засіданням парламенту, оголошувати головуючим на засіданні прізвища відсутніх, а також вилучати картки депутатів, незареєстрованих письмово.

Крім того, за словами Яценюка, пропонується голосами 150 народних депутатів усунути від участі у п'яти пленарних засіданнях нардепа, який проголосував за свого колегу.

Також опозиціонери вимагають не нараховувати зарплату депутатам, відсутнім у парламенті без поважних причин, і проводити повторне голосування за кожен законопроект, щодо якого були виявлені факти неперсонального голосування.

Крім того, у законопроекті прописана необхідність розробки і введення в експлуатацію нової системи «Рада».

У свою чергу, лідер фракції «УДАР» Віталій Кличко зазначив, що опозиція все ж сподівається на результативність переговорів. Він повідомив, що сьогодні о 17:00 лідери фракцій знову зберуться на переговори у кабінеті голови ВР Володимира Рибака.

Як раніше повідомляв ForUm, народні депутати від опозиції блокують роботу Верховної Ради з 5 лютого.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

180