В українському уряді стурбовані ходом реалізації договору з компанією. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу в Кабінеті Міністрів заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

«Дійсно, стурбованість цим питанням існує. Я це підтверджую. Ми плідно працюємо з місцевими радами. Є певний прогрес», - сказав Ставицький.

За словами міністра, зустрічі проходять як з головами областей, так і з головами сільрад.

«Ми розраховуємо на взаєморозуміння. На найближчих сесіях Івано-Франківської та Львівської областей будуть розглянуті ці питання. Ми розраховуємо на позитивне рішення», - сподівається міністр.

Також він нагадав, що навіть опозиція поміняла свою думку щодо розробки сланцевого газу в цих областях і тепер уже наполягає лише на вивченні цього питання з точки зору екології.

Як повідомляв ForUm, у травні 2012 року переможцями конкурсу з укладення угоди про розподіл продукції на видобуток газу на Олеській і Юзівській ділянках стали компанії Сhevron і Shell.

Тим часом у січні прем'єр-міністр Микола Азаров зазначив, що депутати Львівської та Івано-Франківської обласних рад досі не прийняли відповідне рішення з Chevron щодо Олеської ділянки.

«На заході України справи йдуть повільно. Більшість у Львівській та Івано-Франківській обласних радах складається з відомих політичних сил», - сказав він.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

173