Обсяг поставок російського газу в Україну цього року залежатиме від ходу переговорів з цього питання з РФ і Європою. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу в Кабінеті Міністрів заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

«Ми зараз ведемо переговори щодо зниження ціни (на російський газ. - Ред.). Від цього залежатиме і обсяг», - сказав Ставицький.

За його словами, у той же час йде мова про диверсифікацію поставок газу в Україну з Європи.

«Найближчим часом ми визначимося з колегами, російськими та європейськими, щодо обсягу поставок», - спрогнозував міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна вважає спірним виставлений «Газпромом» рахунок за газ на 7 мільярдів доларів і готова вести переговори.

ВАТ «Газпром» заявляє про відсутність яких-небудь підстав для зниження для НАК «Нафтогаз України» закупівель природного газу у 2012-му і 2013 роках в обсягах менших, ніж це передбачено газовими контрактами 2009 року, у зв'язку з чим «Нафтогазу» в січні був виставлений рахунок на $7,09 млрд за недобір 16,7 млрд куб. м.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

153