Перший цього року загальний 24-годинний страйк проходить у Греції проти заходів економії, прийнятих урядом в обмін на кредити ЄС і МВФ.

У країні закриті установи, банки, відділення пошти, деякі магазини. У лікарнях працюють тільки чергові лікарі. До страйку приєдналися школи та університети, припинили роботу суди. ЗМІ страйкують другий день поспіль, хоча у вівторок увечері уряду вдалося через суд домогтися від державного телебачення висвітлення візиту президента Франції Франсуа Олланда.

Афінський міжнародний аеропорт скасував 17 рейсів через страйк працівників авіакомпаній. Рейсу «Аерофлоту» Афіни-Москва-Афіни зміни в розкладі не торкнулися. Також по всій країні зупинилися пороми, закриті залізниці. Громадський транспорт в Афінах ходить з перебоями, тільки метро працює в нормальному режимі, передає РІА «Новини».

Провідні профспілки домагаються скасування домовленостей з ЄС і МВФ, в обмін на які Греція отримує багатомільярдну кредитну підтримку. У найближчі два роки країна зобов'язалася скоротити витрати більш ніж на 13,5 мільярда євро додатково до скорочень, які вже прийняті у попередні три роки. Це означає, зокрема, подальше урізання зарплат і пенсій. Профспілки вимагають також скасувати заплановане скорочення 25 тисяч робочих місць у держсекторі в цьому році, вказуючи на те, що безробіття і так перевищило 27% економічно активного населення.

Мирна демонстрація комуністів проходить у центрі Афін зараз, неподалік проводиться інша маніфестація - за участю провідних профспілок. До теперішнього часу будь-яких сутичок помічено не було.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207