Міністр закордонних справ України Леонід Кожара виступає проти легалізації подвійного громадянства в Україні. Про це він заявив під час брифінгу, відповідаючи на запитання кореспондента ForUm'у про перспективу легалізації в Україні подвійного громадянства.

«Такого законопроекту (про легалізацію подвійного громадянства в Україні - Ред.) я не знаю, але Україна не повинна йти шляхом заохочення подвійного і множинного громадянства. Це створює проблеми для держави і для громадян», - вважає Кожара.

За його словами, нинішній закон відповідає всім світовим стандартам.

«На сьогоднішній день Закон України про громадянство на 100% відповідає вимогам Ради Європи, конвенцій і світовому законодавству. Закон про громадянство виходить із принципу не визнання подвійного громадянства. Існує специфічна норма: Україна не забороняє, вона не визнає. Багато українських політиків говорять, що існує заборона. В Україні використовується європейський принцип невизнання подвійного громадянства», - зазначив він.

Як повідомляв ForUm, українці, які візьмуть польське громадянство, повинні будуть відмовитися від українського.

Нагадаємо, Польща дозволила подвійне громадянство і спростила надання його іноземцям, серед яких в країні найбільше проживає українців.


Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

842