В Україні вже почалися весняно-польові роботи. Користуючись сприятливими погодними умовами, посівну почали майже на місяць раніше, ніж торік. Аграрії Криму вже засіяли 15,2 тисячі гектарів ярими зерновими. В інших регіонах триває підгодівля озимих зернових культур. Зараз добрива внесені на площі 297,2 тисячі гектарів. У цілому ж аграрії забезпечені мінеральними добривами на 79%, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

У цьому році сівбу ярових зернових культур прогнозується здійснити на площі 8,1 мільйона га, в тому числі ранніх ярових зернових - 3 мільйони га.

Для того щоб приступити до польових робіт вчасно, сільгоспвиробники продовжують накопичувати мінеральні добрива, засоби захисту рослин, протруйники і насіння.

«З урахуванням перехідних залишків, поки аграрії мають в наявності 761,8 тис. тонн поживних речовин мінеральних добрив, або 79% до заявки, і на 22% більше в порівнянні з минулим роком. Завдяки сприятливим погодним умовам, сільгоспвиробники продовжують підгодівлю озимих зернових культур. Найбільше підживлено в Криму - 101,6 тисячі га, Одеській області - 50,2 тисячі га, Запорізькій - 49,3 тисячі га», - повідомив міністр.

Він також зазначив, що сільгоспвиробники закупили 12 тисяч тонн засобів захисту рослин і 704 тонни протруйників.

Присяжнюк також нагадав про стан озимих.

«Зараз сходи отримано на площі 7,9 мільйона га, або на 97,7%. У доброму та задовільному стані знаходяться 7,2 мільйона га, а в слабкому та зрідженому - 0,7 мільйона га. Таким чином, перезимівля озимих проходить нормально, посіви знаходяться переважно в доброму та задовільному стані і зберегли закладений з осені високий потенціал продуктивності», - зазначив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

256