Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив віце-прем'єр-міністрові Юрію Бойку спільно з Міністерством енергетики та вугільної промисловості і Міністерством економічного розвитку і торгівлі почати розробку документів для реалізації домовленостей, досягнутих під час візиту Президента Віктора Януковича до Туркменістану в енергетичній сфері. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив, відкриваючи засідання уряду.

За його словами, важливим результатом візиту Президента до Туркменістану стала активізація співробітництва в енергетичній сфері. «Сьогодні відбувається практично відновлення нашої співпраці з цією країною. Наші країни, завдяки договору про ЗВТ з країнами СНД, де визначено принцип рівного доступу до трубопровідного транспорту, отримали можливість об'єднати зусилля для поставок туркменського природного газу, як для потреб України, так і для експорту до Європи», - сказав Азаров.

Він також нагадав, що під час візиту був підписаний меморандум про взаєморозуміння між НАК «Нафтогаз» і держконцерном «Туркменгаз», де йдеться про можливе відновлення постачань газу в Україну і країни Європи та розробку родовищ на території Туркменістану.

«Це великий крок на шляху забезпечення енергетичної незалежності України, диверсифікації поставок газу. Нова енергетична стратегія - це не слова. Ми націлені на те, що головним результатом цього стане забезпечення справедливих тарифів на газ як для населення, так і для підприємців. Одночасно це сприятиме пошуку взаємовигідних форм співробітництва в газовій сфері з російськими партнерами», - підсумував Азаров.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович під час візиту до Туркменістану заявив, що Україна зацікавлена ​​у відновленні постачань газу з цієї країни.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

192