Опозиція, готуючись до президентських виборів у 2015 році, перешкоджає підписанню Договору про асоціацію з ЄС. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, відкриваючи засідання уряду.

«Опозиція відкинула всі свої передвиборчі обіцянки. Вона діє, керуючись своїми амбіціями, які вже націлені на президентські вибори у 2015 році. Опозиція залишилася глухою до компромісних пропозицій правлячої партії, не почула заклик ЄС бути конструктивною на порозі підписання Асоціації з ЄС. Опозиція фактично гальмує економічний та соціальний розвиток України», - заявив він.

Прем'єр нагадав, що 25 лютого відбудеться саміт Україна-ЄС, який є важливим етапом у підготовці до підписання договору між Україною та ЄС про політичну асоціацію та ЗВТ.

«Кабмін затвердив план заходів, спрямованих на підготовку належних інституційних передумов для підписання цього договору. Визначальна частина цього плану, від якої залежить підписання договору, має бути виконана саме у ВР шляхом затвердження пакета відповідних законодавчих актів», - зазначив він.

Як раніше повідомляв ForUm, народні депутати від опозиції блокують роботу Верховної Ради з 5 лютого.

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара закликав опозиційних депутатів розблокувати роботу Верховної Ради, щоб уникнути негативної оцінки з боку Європейського Союзу напередодні саміту Україна-ЄС.

Президент України Віктор Янукович вніс до Верховної Ради проект закону про ратифікацію угоди між Україною та Європейським Союзом про внесення змін до Угоди між Україною та Європейським співтовариством про спрощення оформлення віз.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

192