У парламенті необхідно встановити нову систему для голосування, яка зчитувала б відбитки пальців народних депутатів. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в кулуарах Верховної Ради заявив перший заступник лідера фракції «УДАР» Віталій Ковальчук.

За його словами, саме гарантування персонального голосування «біометричною системою є головною пропозицією «Удару» щодо внесень змін до Регламенту ВР».

«Головне - досягти розуміння, протягом якого терміну буде розроблена і введена в експлуатацію нова система для голосування. На сьогодні пропоновані зміни (до закону «Про Регламент Верховної Ради» - Ред.) передбачають використання дієвого механізму контролю за персональним голосуванням. Тому потрібна нова система, яка дійсно раз і назавжди зніме це питання», - сказав він.

Ковальчук припустив, що народні депутати погодяться надати свої біометричні дані.

«Ми зараз вводимо біометричні паспорти. Це питання якимось чином вирішується само. До того ж, якщо ми не зможемо захистити відбитки пальців нардепа, тоді ми не зможемо захистити і саму систему від зовнішнього втручання. Думаю, що технічно це все можливо. Це питання повинні вирішувати фахівці», - резюмував він.

Як раніше повідомляв ForUm, народні депутати від опозиції блокують роботу Верховної Ради з 5 лютого.

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов висловив переконання, що сьогодні, 20 лютого, Верховна Рада може запрацювати.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213