Лідери парламентських фракцій збираються в кабінеті голови Верховної Ради Володимира Рибака на черговий раунд переговорів щодо розблокування роботи ВР, передає кореспондент ForUm'у.

Як пояснив лідер фракції ВО «Свобода» Олег Тягнибок, його політична сила пропонує внести дві правки до закону про Регламент ВР - технічну і філологічну.

«Глави фракцій одноосібно не приймають рішення, їм потрібно порадитися з фракцією, і після наради виникли буквально редакційні правки. У нас була правка: вказувати не тільки кількість відсутніх депутатів, а й їхні прізвища. Філологічна правка - писати не «причини», а «підстави», - повідомив депутат і додав, що з цими пропозиціями погодилися всі фракції.

За його словами, низку поправок також внесла фракція «УДАР».

Тягнибок також висловив сподівання, що парламентарям вдасться прийти до спільного знаменника, і робота ВР буде розблокована.

На уточнююче запитання кореспондента ForUm'у, чи означає це, що сьогодні парламент запрацює, і чи потрібно запрошувати хор ім. Г. Верьовки, депутат сказав: «Навіщо, ми самі добре співаємо».

Як раніше повідомляв ForUm, народні депутати від опозиції блокують роботу Верховної Ради з 5 лютого.

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов висловив переконання, що сьогодні, 20 лютого, Верховна Рада може запрацювати.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215