Прокуратура Львівської області розпочала досудове розслідування за фактом незаконного використання близько 4,5 млн грн бюджетних коштів при підготовці до фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Згідно з повідомленням наглядового відомства, йдеться про незаконне використання держпідприємством «Дирекція з будівництва об'єктів до Євро 2012 у Львові» бюджетних коштів, які виділялися в рамках виконання Державної цільової програми підготовки та проведення Євро-2012.

Зокрема, ревізією Держфінінспекції встановлено, що службові особи ДП «Дирекція з будівництва об'єктів Євро 2012 у м. Львові» та ТОВ «Альткомкиївбуд» вносили завідомо неправдиві дані в акти виконаних робіт щодо об'єктів «Будівництво стадіону на вул. Стрийська - Кільцева дорога у м. Львові»,« Реконструкція стадіону комплексно-спортивної бази Львівського державного університету фізичної культури на вул. Черемшини», «Будівництво стадіону на вул. Є. Степанівни, смт Славське». Бюджету завдано збитків на загальну суму понад 4 млн 448 тис. грн.

Прокуратура зареєструвала кримінальні провадження за фактом скоєння посадовими особами кримінальних злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування під процесуальним керівництвом прокуратури проводиться слідчим управлінням ГУМВС України у Львівській області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

511