За перший місяць поточного року платники ПДВ отримали 4,5 млрд грн бюджетної компенсації, повідомляє прес-служба Міністерства доходів і зборів.

За даними відомства, це більш ніж на чверть перевищує показники січня 2012 року. При цьому сума заявок до відшкодування становила лише 1,1 млрд гривень.

Майже 40 відсотків відшкодованої суми отримали підприємства з часткою іноземного капіталу. У 2013 році їм повернуті на рахунки більше 1,6 млрд гривень.

Лідерами з отримання бюджетної компенсації є підприємства гірничо-металургійного комплексу. Їм відшкодовано майже 1,7 млрд грн. Зернотрейдери отримали 320,3 млн грн ПДВ. Підприємствам машинобудування і торгівлі відшкодовано 293,1 млн грн і 222,7 млн ​​грн відповідно.

За словами експертів Міністерства доходів і зборів Олександра Клименка, особлива увага при відшкодуванні коштів приділяється заявкам із сумами до 1 млн грн. За умови прозорості та законності фінансових операцій ці суми повертаються платникам оперативно. Так, протягом 2013 р. майже 1,4 тис. платників з такими заявками отримали 244,3 млн грн відшкодованого податку. При цьому з них 428 платників з іноземним капіталом - 80,7 млн ​​гривень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146