Президент Росії Володимир Путін нагородив депутатів Верховної Ради, членів фракції Партії регіонів Вадима Колесніченка і Сергія Ківалова медаллю Пушкіна за великий внесок у збереження та популяризацію російської мови і культури за кордоном.
Про це йдеться в указі президента Росії №101 від 9 лютого.

Такою ж медаллю нагороджені депутати Ради від ПР Дмитро Шенцев, Олег Царьов та екс-депутат Юрій Болдирєв, повідомляють «Українські новини».

Медаллю Пушкіна нагороджуються російські громадяни й іноземці за заслуги в області культури і мистецтва, освіти, гуманітарних наук і літератури, за великий внесок у вивчення та збереження культурної спадщини, в зближення і взаємозбагачення культур націй і народностей, за створення високохудожніх образів.

Нагородження медаллю Пушкіна, як правило, проводиться за умови здійснення представленою до нагороди особою суспільно-гуманітарної діяльності протягом 20 років і більше.

Нагадаємо, 3 липня 2012 р. Рада прийняла закон про мовну політику, авторами якого є Колесніченко і Ківалов.

Закон передбачає встановлення офіційного використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади при проживанні мінімум 10% носіїв на територіях, на яких поширена ця мова.

Даний закон викликав хвилю протестів в українському суспільстві, наразі у Раді зареєстровано низку законопроектів, які передбачають скасування закону про основи мовної політики.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226