У Переяслав-Хмельницькому проводиться розслідування загибелі юриста Віталія Білика, у тому числі перевіряється версія, пов'язана з його професійною діяльністю, повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Згідно з висновком судово-медичного експерта, смерть Білика настала від механічної асфіксії в результаті аспірації блювотних мас.

«На тілі трупа виявлено дві рани обличчя і садна на підборідді. Всі пошкодження заподіяні одномоментно. За висновком експерта, ці пошкодження в причинному зв'язку з настанням смерті не знаходяться», - зазначили в прокуратурі.

Разом з тим, слідство також перевіряє всі можливі причини смерті чоловіка, в тому числі озвучені в ЗМІ.

Прокуратура Київської області взяла розслідування кримінального провадження під контроль.
З метою перевірки обставин смерті зазначена інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.136 КК України, тобто ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані.

За даними ЗМІ, у Переяслав-Хмельницькому за загадкових обставин помер місцевий юрист і правозахисник Віталій Білик, який останні п'ять років допомагав селянам у «земельних війнах», а місцевим аграріям - відбиватися від рейдерських захоплень. Напередодні він збирався оприлюднити інформацію про корупцію місцевих чиновників. Тіло юриста знайшли в громадському туалеті на шкільному дворі вранці у понеділок, 18 лютого.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

451