Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету Міністрів прискорити виконання і поліпшити стан реалізації Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», повідомили ForUm'у в прес-службі Глави держави.

Президент, зокрема, доручив прем'єр-міністру прискорити внесення на розгляд Верховної Ради законопроектів, підготовлених на виконання Національного плану дій на 2012 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

Президент також доручив уряду забезпечити в проекті змін до Державного бюджету на 2013 рік першочергове фінансування видатків на виконання Закону «Про екстрену медичну допомогу», насамперед у питанні підвищення рівня оплати праці медпрацівників системи екстреної медичної допомоги, реалізації другого етапу національного проекту «Своєчасна допомога» - створення єдиних регіональних оперативно-диспетчерських служб з використанням сучасних GPS-технологій для зменшення часу прибуття бригад швидкої медичної допомоги до пацієнта і поступового оновлення автопарку центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

У контексті внесення змін до Закону «Про Державний бюджет України на 2013 рік» Янукович також доручив забезпечити реформування сфери надання адміністративних послуг, включаючи створення центрів надання адміністративних послуг та забезпечення функціонування Єдиного державного порталу адміністративних послуг.

У дорученні Президента також йдеться про необхідність розробки та внесення в установленому порядку на розгляд парламенту законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо застосування до суб'єктів господарювання заходів реагування у вигляді повного або часткового призупинення виробництва (виготовлення) або реалізації продукції, виконання робіт (надання послуг) згідно з постановою адміністративного суду.

Окрему увагу Янукович звернув на важливість вжити дієві заходи для поліпшення умов ведення бізнесу та забезпечення входження України в 2013 році у першу сотню держав за рейтингом Всесвітнього банку «Doing Business».

У дорученні також йдеться, що уряд має здійснити аналіз реалізації діючих програм міжнародної технічної та фінансової допомоги і вжити за результатами проведеного аналізу заходів щодо підвищення ефективності використання такої допомоги.

Кабінет Міністрів також повинен удосконалити систему надання адміністративних послуг, пов'язаних з використанням автотранспортних засобів, для чого, зокрема, має забезпечити реалізацію пілотного проекту зі створення у місті Києві центру Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ з надання послуг, пов'язаних з використанням автотранспортних засобів. Уряду необхідно вирішити питання про підключення всіх реєстраційно-екзаменаційних підрозділів Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ до Єдиного державного реєстру виконавчих проваджень, Державного реєстру обтяжень рухомого майна та про користування даними зазначених реєстрів на безкоштовній основі. У дорученні Глави держави йдеться про необхідність вжити заходи щодо поліпшення матеріально-технічного та кадрового забезпечення реєстраційно-екзаменаційних підрозділів Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ.
Як раніше повідомляв ForUm, Президент Віктор Янукович визначив відповідальних за окремі напрями реформ при впровадженні програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

276