Шестикратний чемпіон Паралімпійських ігор, учасник Олімпіади-2012 в Лондоні бігун Оскар Пісторіус зізнався у вбивстві своєї дівчини Реви Стенкамп.

Пісторіус заявив, що він застрелив Стенкамп помилково, прийнявши її за грабіжника. Показання спортсмена в суді зачитав його адвокат.

Спортсмен пояснив, що він прокинувся і почув шум у ванній кімнаті. Бігун, якому в дитинстві ампутували обидві ноги по коліно, вирішив, що в будинок до нього увірвався грабіжник.
 
Пісторіус зазначив, що він відчував себе вразливим, оскільки на ньому не були надіті протези.
Почувши шум, спортсмен, за його словами, вистрілив через двері ванної з пістолета. Пісторіус повідомив, що раніше йому погрожували вбивством, тому він зберігав пістолет під ліжком, повідомляє «Лента.ру».

Зробивши постріли, бігун виявив, що Стенкамп немає в ліжку. «Це наповнило мене жахом і страхом», - заявив Пісторіус. Після цього спортсмен надів протези, а потім зламав двері у ванну битою для гри в крикет. Там він виявив Стенкамп, яка, за словами Пісторіуса, померла у нього на руках. Бігун сказав, що він не збирався вбивати свою дівчину.
 
 
Слухаючи свої свідчення в суді, Пісторіус розридався, через що суддя змушений був оголосити невелику перерву.

Прокурор Джері Нел заявив у суді, що Пісторіус звинувачується в навмисному вбивстві. За словами прокурора, у спортсмена був мотив для вбивства. Про який мотив йде мова, не уточнюється. Нел сказав, що Стенкамп після сварки зі спортсменом злякалася і втекла від Пісторіуса у ванну кімнату.

Нагадаємо, 26-річний Пісторіус 14 лютого чотири рази вистрілив у 29-річну Стенкамп, з якою він зустрічався з листопада 2012 року. Повідомлялося, що, за даними поліції, перший постріл спортсмен зробив ще в спальні, а потім переслідував дівчину до ванної кімнати і застрелив Стенкамп через зачинені двері. ЗМІ також писали, що в будинку бігуна були виявлені анаболічні стероїди, які використовуються як допінг у спорті, і Пісторіусу зроблять аналіз крові, щоб визначити, чи вживав він допінг або наркотики.

Пісторіус, що отримав прізвисько «Той, що біжить по лезу бритви», виступає на спеціальних протезах з вуглепластика. Він добивався успіху не тільки на турнірах паралімпійців, але і на звичайних змаганнях. Зокрема, у 2011 році в складі збірної ПАР він виграв срібну медаль чемпіонату світу з легкої атлетики в естафеті 4 по 400 метрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

368