Інформація про бажання підозрюваної екс-прем'єра Юлії Тимошенко з'явитися на засідання суду щодо допиту свідків у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня є маніпуляцією. Про це заявив заступник начальника Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Олег Пушкар, посилаючись на тактику Тимошенко затягування судового розгляду в харківському суді.

«Якщо людина дійсно дуже хоче брати участь у процесуальних та слідчих діях, то вона це робить. У ситуації ж із Тимошенко країна вже майже рік спостерігає за тим, як вона категорично відмовляється з посиланням на різні причини і підстави, в тому числі і політичні протести, від пропозицій суду Харкова прибути для початку судового розгляду її справи по суті. Тобто заяви підозрюваної і ще в тій кількості, які озвучують адвокати, є не що інше, як маніпулювання думкою ЗМІ та громадськості», - цитує Пушкаря прес-служба ГПУ.

Крім того, він сказав, що прокурори не зацікавлені в затягуванні слідства. «Ми, звичайно ж, зацікавлені в розумних термінах цього слідства», - сказав він.

Відповідаючи на запитання журналістів, Пушкар уточнив, що інформацію про неможливість свідка прибути сьогодні на допит прокурори почули безпосередньо в суді.

«Суддя оголосила заяву свідка про неможливість бути присутнім. Власне, з цієї заяви прокурорам і стало відомо про причину перенесення допиту», - зазначив прокурор.

За його словами, такий розвиток подій може бути вигідний стороні захисту і самій підозрюваній.

«Кожна людина має право захворіти. Нічого дивного тут немає. Насправді перенесення засідання в цій ситуації, напевно, навіть вигідне для підозрюваної Тимошенко, оскільки у неї буде достатньо часу якісно підготуватися до допиту», - сказав прокурор.

Відповідаючи на запитання про те, чому прізвища свідків у даній справі стають відомими вже на суді, Пушкар сказав: «Тримати прізвища свідків у таємниці - це тактика, оскільки йде слідство. У такому випадку дані свідків оголошує суд, щоб виключити можливість тиску на свідків з боку осіб, незацікавлених в їхніх свідченнях».

Як повідомляв ForUm, екс-прем'єр Юлія Тимошенко звернулася із заявою до керівництва Качанівської колонії, в якій виявила бажання бути доставленою на засідання суду сьогодні.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

490