Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження щодо посадових осіб Міністерства фінансів України і Державного сховища дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння України, які впродовж 2008-2010 років незаконно продавали дорогоцінні метали і каміння за заниженими цінами, повідомляє відділ по зв'язках із засобами масової інформації столичної прокуратури.

У повідомленні наголошується, що чиновник Департаменту регулювання операцій з дорогоцінними металами і дорогоцінним камінням Міністерства фінансів України протягом 2008-2010 років самовільно надавав дозволи на реалізацію з державного сховища дорогоцінних металів і каміння. Як встановлено прокурорською перевіркою, такі повноваження належать виключно Міністру фінансів України.

Надалі чиновник Державного сховища дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння України продавав державні цінності без проведення аукціону і за заниженими цінами.

За висновками фахівців Держфінінспекції, розмір збитків, завданих державі внаслідок незаконної реалізації дорогоцінних металів і каміння, становить 624 тис. грн.

Відносно чиновника департаменту Міністерства фінансів розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 365 КК України «Перевищення влади або службових повноважень». Відносно чиновника Державної установи «Державне сховище дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння України» розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 КК України «Зловживання владою або службовим становищем».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

372