Президент Віктор Янукович, президент Ради Європейського Союзу Герман ван Ромпей і президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу відвідають саміт «Україна - Євросоюз» у Брюсселі (Бельгія), який заплановано на 25 лютого.

Про це на брифінгу сказав виконуючий обов'язки директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«Українську делегацію на саміті очолить Янукович. Європейський Союз представлятимуть Ромпей і Баррозу», - повідомив він.

За його словами, на саміті сторони підіб'ють підсумки співпраці між Україною та ЄС у 2012 році та сформують пріоритети на 2013 рік, повідомляють «Українські новини».

Крім того, за словами співробітника МЗС, основними питаннями для обговорення на саміті будуть підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також кроки, які сторони планують здійснити з метою створення умов для підписання даного документа на саміті «Східного партнерства» у листопаді.

За його словами, українська сторона планує представити результати і плани про впровадження економічних і соціальних реформ, спрямованих на досягнення європейських стандартів.

Крім того, окрема увага буде приділена перспективам торговельно-економічного співробітництва.

«Відповідно до досягнутих домовленостей створення зони вільної торгівлі з ЄС може бути розпочато одразу після підписання Угоди про асоціацію шляхом тимчасового застосування його положень», - повідомив Перебийніс.

Також, за його словами, буде обговорюватися поглиблення співпраці в енергетичній сфері, зокрема щодо модернізації української газотранспортної системи і надання підтримки Україні в цьому питанні з боку міжнародних фінансових інститутів.

Перебийніс також повідомив, що на саміті Україна має намір представити прогрес у плані дій щодо введення безвізового режиму з ЄС, а також обговорити перспективи введення угоди про спрощення візового режиму з ЄС, підписаного влітку 2012 року.

Нагадаємо, Україна і ЄС розпочали переговори щодо Угоди про асоціацію у 2007 році і завершили їх у грудні 2011 року. 30 березня 2012 р. Угода була парафована сторонами.

Саміт Україна - ЄС відбудеться 25 лютого 2013 року в Брюсселі.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

341