Довіра населення до імунопрофілактики в останні роки підірвана. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з громадськими організаціями та експертами у сфері охорони здоров'я.

За словами прем'єра, у деяких областях України лише 40% дітей пройшли імунізацію, хоча є і регіони, де показник становить 95%. «Така ситуація спровокована суб'єктивними і об'єктивними факторами, але особливо важливо, що не було чіткої позиції в цьому питанні з боку Кабміну», - зазначив чиновник.

Тому уряд звернув серйозну увагу на медицину в цілому і на ринок лікарських препаратів зокрема. «За цей ринок між виробниками вакцин йде конкурентна боротьба, і в ній не завжди використовуються цивілізовані методи. Але українські підприємства продемонстрували здатність виготовляти високоякісні медичні препарати», - сказав Азаров.

Він послався на досвід країн, де, на відміну від України, діють жорсткі норми з імунопрофілактики. «Хочеш ти цього чи ні, щеплення робиться, інакше дитина випадає зі школи, з дитячого садка. Щеплення є абсолютно обов'язковими, і ніхто не ставить їх під сумнів. А у нас інша система. І ми повинні вжити заходів, щоб підняти імунологічний захист населення», - сказав глава Кабміну.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

198