Партія регіонів гарантує свою повну підтримку законопроекту про внесення змін до Регламенту Верховної Ради. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив глава фракції Олександр Єфремов.

Після цього, за словами голови фракції, законопроект буде перевірений на конституційну відповідність. На уточнююче запитання ForUm'у, чи буде законопроект спрямований для цього в Конституційний суд, Єфремов відповів: «Звертатися до КСУ немає необхідності».

У той же час Єфремов підтвердив журналістам, що представники опозиції вимагають не тільки прийняття змін у Регламенті ВР, а також підписання його Президентом та публікації тексту закону в офіційних ЗМІ.

«Я не можу гарантувати підписання другою стороною (Президентом - Ред.), але ми гарантуємо, що проголосуємо за цей проект закону в парламенті. Далі буде вивірено відповідність Конституції цього документа. І, якщо не буде ніяких суперечностей у тексті, у Президента не буде приводу його не підписати», - сказав він.

Нагадаємо, народні депутати від опозиції блокують роботу Верховної Ради з 5 лютого.

Регіонал, голова Комітету ВР з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності парламенту Володимир Макеєнко заявив, що зміни в Регламент можуть стати компромісом у переговорах між опозицією і більшістю.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196