ДНК-експертиза підтвердила, що 7 січня в Мексиці в автомобілі було знайдено загиблим громадянина України Олександра Батичка.

Про це повідомив на брифінгу виконуючий обов'язки директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

«Був завершений аналіз ДНК людини, яка була виявлена мертвою в автомобілі 7 січня, і цей аналіз підтвердив, що загиблим є наш громадянин Олександр Батичко», - сказав Перебийніс.

За сприяння посольства України в Мексиці, 15 лютого матір Батичка, яка прибула в Мексику, організувала похорон свого сина на місцевому кладовищі, повідомляє «УНІАН».

Перебийніс також повідомив, що місцезнаходження української громадянки Марини Буракової, яка прибула в Мексику разом з Батичком, залишається не відомим. До пошуків залучені всі можливі ресурси Мексики, оперативно-розшукові заходи здійснюються по лінії місцевої прокуратури, поліції та Інтерполу, зокрема відповідні запити спрямовані в сусідні Гватемалу, Гондурас і Беліз.

Нагадаємо, 25-річний український турист Батичко був знайдений мертвим у штаті Юкатан на південному сході Мексики. За інформацією правоохоронців, його могли вбити через велику суму готівки. Тіло зі слідами насильства було виявлено у машині на одній з доріг. Поліції вдалося з'ясувати, що чоловік узяв автомобіль напрокат у кінці грудня 2012 року, щоб проїхатися по археологічних зонах півострова Юкатан. За оренду він розплатився готівкою, а в його сумці службовці фірми бачили велику суму грошей.

Батичко приїхав до Мексики на відпочинок, і зупинився в Плайя-дель-Кармен у сусідньому з Юкатаном штаті Кінтана-Роо, де й орендував автомобіль.

Пізніше стало відомо, що разом з Батичком у Мексиці перебувала його дружина Буракова.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238