Завтра Верховна Рада може запрацювати. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході брифінгу в парламенті заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

За його словами, «йде зближення позицій, і сподіваюся, ми завтра або сьогодні до вечора вийдемо на кінцевий результат прийняття рішення, при цьому, підкреслю ще раз, визначимо якусь міру відповідальності по роботі всіх депутатів у залі».

Єфремов у черговий раз підкреслив, що всі без винятку депутати в сесійній залі повинні голосувати «за», «проти» або «утримався». «І рівна міра відповідальності буде між тими, хто приймає закони або не приймає, або не бажає», - сказав він.

«Потрібно визначити міру відповідальності, хоча б чисто умовно, тому що наші колеги бояться не умовної міри відповідальності за перешкоджання роботі конституційного органу - Верховної Ради блокуванням трибуни та іншими методами», - підкреслив парламентарій.

Єфремов також припустив, що на сьогоднішній день проблема полягає не в тому, що депутати не можуть домовитися щодо персонального голосування, «вона в тому, що розпочалися президентські вибори». «На жаль, вони в нашій країні ніколи не закінчуються. В опозиції є цілий ряд кандидатів», - заявив депутат.

Крім того, він підкреслив, що більшість погодилася на пропозицію опозиції голосувати підняттям рук.

Як раніше повідомляв ForUm, опозиція розблокує роботу парламенту після прийняття законопроекту про внесення змін до закону про Регламент Верховної Ради і підписання його Президентом, а також публікації в офіційних ЗМІ.

Нагадаємо, народні депутати від опозиції блокують роботу Верховної Ради з 5 лютого.

Регіонал, голова Комітету ВР з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності парламенту Володимир Макеєнко заявив, що зміни до регламенту можуть стати компромісом в переговорах між опозицією і більшістю.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225