У розслідуванні аварійної посадки літака Ан-24 в аеропорту Донецька 13 лютого версія терористичний акт виключена, повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

За даними наглядового відомства, у рамках досудового розслідування кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ст.276 ч.3 КК України, проведені слідчі дії, спрямовані на відпрацювання версії щодо аварії літака у результаті вчинення диверсії або терористичного акту.

«Матеріалами досудового розслідування, зібраними слідчими СО УСБУ в Донецькій області, об'єктивних даних про причини аварії літака АН-24 в результаті вчинення диверсії або терористичного акту не встановлено», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, увечері 13 лютого в аеропорту «Донецьк» зазнав катастрофи літак, який прибув чартерним рейсом із Одеси. Літак під час приземлення вилетів за межі злітно-посадкової смуги, перекинувся, його корпус розколовся, почалося задимлення.

На борту літака знаходилися 52 людини (з 8 членами екіпажу), п'ятеро загинули. На сьогоднішній день відомо, що 26 осіб звернулися за допомогою до медиків, із них 9 осіб перебувають у лікарні.

5 із 44 пасажирів літака Ан-24, що здійснював чартерний рейс Одеса-Донецьк і потерпів краху в аеропорту Донецька, не були зареєстровані.

За фактом авіакатастрофи в аеропорту Донецька розпочато кримінальне провадження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

282