Бельгійська поліція розслідує зухвалий наліт на інкасаторську машину в аеропорту Брюсселя, під час якого були вкрадені контейнери з алмазами і золотом.

Офіційно ціна викраденого поки не називається, проте, за даними бельгійської преси, йдеться про сотні мільйонів євро.

Так, бельгійське видання RTBF вказує суму у 350 млн євро. За даними журналістів, здобиччю зловмисників став ящик з 10 кг алмазів.

Нідерландомовні телеканал VRT і газета De Standaard з посиланням на компанію Antwerp Diamond повідомили, що викрадені алмази на 50 млн доларів США (приблизно 39 млн євро).

Як стало відомо, увечері 18 лютого вісім чоловіків, озброєних автоматами з лазерним прицілом, на двох автомобілях протаранили огорожу злітно-посадкової смуги аеропорту Брюсселя, проїхавши до місця стоянки літака авіакомпанії Swiss.

У цей час охоронці приватної компанії з транспортування особливо цінних вантажів Brink's якраз вантажили ящики з цінностями із броньованої вантажівки в літак до Цюріха.

Нальотчики заволоділи коштовностями без єдиного пострілу. Вони відібрали контейнери з алмазами і золотом, завантажили у свої автомобілі і зникли. За словами співробітників аеропорту, у сукупності наліт тривав не більше 10 хвилин.

«Стрільби не було, ніхто не потерпів. Все тривало лише кілька хвилин, після чого грабіжники залишили аеропорт через пробиту огорожу», - розповів один із представників аеропорту.

Незважаючи на резонансний злочин і розслідування поліції, інцидент на роботу повітряної гавані не вплинув. Не було скасовано жодного запланованого рейсу, крім того, який повинен був відправитися з цінностями у Цюріх.

У ході розслідування неподалік від аеропорту вже знайдений згорілий фургон Mercedes, на якому приїхали злочинці. Припускають, що вони зникли на другому транспортному засобі - легковому автомобілі Audi A8.

Місцеві ЗМІ зазначають, що безпека аеропорту Брюсселя вже не раз потрапляла під град критики громадськості та фахівців. За останні півтора року там сталися як мінімум чотири подібних збройні напади.

За матеріалами: Newsru.com

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

573