Угода про асоціацію між Україною та ЄС може бути підписана ще до саміту «Східного партнерства», запланованого на листопад у Вільнюсі.

Таку думку після засідання міністрів закордонних справ країн ЄС у Брюсселі висловив державний секретар міністерства закордонних справ Угорщини Жолт Нейймет.

«У листопаді цього року під час головування Литви в ЄС відбудеться черговий саміт «Східного партнерства», і є можливість ще до цього підписати вже узгоджену Угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі з Україною - ключовою країною політики «Східного партнерства», - сказав Неймет.

Разом з тим, як нагадав угорський держсекретар, для цього Україні треба виконати певні умови, зокрема, щодо забезпечення прозорості виборів, передає «Укрінформ».

Нагадаємо, у висновках Ради ЄС із закордонних справ, прийнятих під час засідання 18 лютого у Брюсселі, зазначається, що підписання Угоди про асоціацію можливе у листопаді під час саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі, за умови прогресу держави у трьох визначених сферах.

У документі наголошується, що від України вимагається «забезпечення проведення виборів у відповідності до міжнародних стандартів та прийняття необхідних подальших дій щодо завершення виборів, які проводилися у 2012 році; вирішення питання вибіркового правосуддя та уникнення цього в майбутньому; а також впровадження реформ, визначених у порядку денному асоціації».

Як раніше повідомляв ForUm, європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що існує реальна можливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року.

Нагадаємо, Україна і ЄС розпочали переговори щодо Угоди про асоціацію в 2007 році і завершили їх у грудні 2011 року. 30 березня 2012 року Угода була парафована сторонами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234