Україна і Франція планують продовжити співпрацю у рамках українсько-французької робочої групи з питань сільського господарства. Зокрема, країни поглиблять співпрацю у сфері земельних відносин, рослинництва та ветеринарії. Про це сьогодні йшлося на зустрічі міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні паном Аленом Ремі.

Відкриваючи зустріч, Присяжнюк підкреслив перспективність розвитку співробітництва між Україною і Францією в аграрному секторі.

«Для нас сьогодні є пріоритетною і перспективною співпраця з Францією в аграрному секторі. Тому наші зусилля будуть спрямовані на те, щоб співпраця між нашими країнами була на високому рівні. Досвід Франції в аграрному секторі цінний для нас, оскільки ми можемо адаптувати його в Україні. Сподіваюся, що наша співпраця буде активною і взаємовигідною», - зазначив міністр.

Також він підкреслив важливість того, що рішенням уряду Франції введена посада технічного радника при Мінагрополітики України з питань сільського господарства з метою налагодження українсько-французьких відносин в аграрній сфері.

У свою чергу, Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні висловив зацікавленість у продовженні ефективної українсько-французької співпраці. Він запропонував у рамках двосторонньої економічної комісії активізувати роботу українсько-французької робочої групи з питань сільського господарства.

«Для Франції та України, які є великими виробниками сільськогосподарської продукції у Європі, є багато причин для інтенсифікації двостороннього співробітництва. Наприклад, серед існуючих можливостей співробітництва пріоритетне місце займають міжнародні сільськогосподарські виставки», - зазначив Ремі.

Посол Франції зауважив, що питання співпраці у сфері земельних відносин, ветеринарної та фітосанітарної сферах можуть бути докладніше обговорені в рамках подальшої роботи українсько-французької робочої групи.

В останні роки спостерігалася позитивна динаміка товарообігу сільськогосподарської продукції між Україною та Францією. Так, в 2012 році в порівнянні з попереднім роком товарообіг сільгосппродукції між країнами збільшився на 167,09 мільйона доларів. Зокрема, значно зріс експорт олії - з 8,3 мільйона доларів в 2011 році до 130,5 мільйона доларів в 2012 році. Крім того, майже вдвічі збільшився експорт зернових злаків - з 3,7 мільйона доларів до 6,9 мільйона доларів в 2012 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

206