Зміни до регламенту можуть стати компромісом між опозицією та більшістю. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, журналістам у парламенті заявив народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів, голова Комітету ВР з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради Володимир Макеєнко.

При цьому він підкреслив, що для вирішення цього питання потрібно відкрити сесію парламенту.

«Це ж нормально: щоб внести зміни в регламент, потрібно відкрити сесію, і щоб комітети почали працювати. Ми (ПР. - Ред.) це пропонуємо, але відповіді від наших колег немає», - сказав він і припустив, що опозиція намагається втягнути більшість у силове вирішення питання.

Депутат також повідомив, що конкретні напрацювання змін ще не передані у регламентний комітет. «Їх на даний момент немає, але я не думаю, що це проблема. Це ж один рядок або один абзац. Так що ми можемо його винести у зал в одну секунду», - сказав нардеп і уточнив, що пропоновані на переговорах зміни у регламент стосуються персонального голосування.

Який саме механізм реалізації буде передбачений, Макеєнко поки не знає, але, за його словами, гарантією прийняття такої ініціативи буде публічне підписання законопроекту представниками всіх фракцій парламенту. «Якщо він буде підписаний усіма, це означає, що він має шанс на проходження у Верховній Раді», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, народний депутат від Партії регіонів Ганна Герман заявила, що у вівторок, 19 лютого, парламент може розпочати свою роботу.

Заступник голови ВР Руслан Кошулинський заявив, що представники опозиційних фракцій вимагають внести зміни до Закону «Про регламент Верховної Ради».

Нагадаємо, народні депутати від опозиції блокують роботу Верховної Ради з 5 лютого.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

283