Компанія «АероСвіт» має намір зосередитися на обслуговуванні діючої далекомагістральної мережі польотів з її подальшим розширенням, а також на перевезенні пасажирів середньомагістральними і внутрішніми рейсами авіакомпаній-партнерів. У цьому випадку штат авіакомпанії налічуватиме приблизно 700 чоловік.

Про це заявили в компанії, коментуючи питання скорочення персоналу.

У «АероСвіті» триває реорганізація, розпочата в грудні 2012 року, з метою скорочення витрат авіакомпанії, підвищення її операційної ефективності та поетапного виведення з кризового стану.

Програмою реструктуризації діяльності «АероСвіту» передбачена передача на аутсорсинг окремих операцій, перегляд маршрутної мережі, скорочення штату компанії. У лютому 2013 року відбувається звільнення кількох сотень співробітників, які отримали повідомлення про скорочення (у зв'язку з реорганізацією) ще в грудні 2012 року.

«Всі документи звільненим співробітникам, видача яких законодавством передбачена у день звільнення, оформляються та видаються своєчасно. Із затримкою видаються тільки довідки про отриману заробітну плату для пред'явлення в центр зайнятості, які не входять до переліку таких документів. У зв'язку зі значними масштабами реорганізації одночасно оформити кілька сотень досить об'ємних (за кількістю розрахунків) довідок всім співробітникам неможливо, на їх підготовку потрібно чимало часу. Зараз необхідні розрахунки проводяться і найближчим часом довідки тим, хто був звільнений до середини лютого, будуть готові», - пояснив авіаперевізник.

Крім цього, у зв'язку з різким скороченням надходжень коштів від операційної діяльності компанії в січні 2013 року і припиненням регулярних польотів з лютого до початку літньої навігації, виникли затримки у виплаті заробітної плати персоналу та розрахунках зі звільненими співробітниками, пише «ЛІГАБізнесІнформ».

У цій ситуації заробітна плата зараз видається за графіком, підкреслили в «АероСвіті».

«При визначенні черговості її отримання пріоритет віддається людям з меншим рівнем доходів, для яких затримка заробітної плати набагато більш болюча у порівнянні з високооплачуваними співробітниками компанії», - додали у компанії.

Нагадаємо, вчора президент профспілки Асоціація льотного складу цивільної авіації України Вадим Рачительний заявив, що до 15 березня з 2,5 тисячі співробітників авіакомпанії «АероСвіт» залишаться 750. За його словами, звільнених співробітників наймає авіакомпанія МАУ, але на значно меншу зарплату.

Як повідомляв ForUm, компанія «АероСвіт» обіцяє виплатити всю заборгованість по зарплаті своїм працівникам.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197