Міністр закордонних справ України Леонід Кожара прийняв посла Італійської Республіки в Україні Фабріціо Романо, повідомляє прес-служба МЗС.

У ході зустрічі було обговорено широкий спектр питань двосторонніх відносин. Сторони відзначили необхідність посилення динаміки двостороннього політичного діалогу, зокрема, на рівні глав МЗС двох країн.

Також було наголошено на необхідності активізації торговельно-економічного співробітництва. Співрозмовники підкреслили важливість організації найближчим часом 8-го засідання українсько-італійської Ради з питань торговельного, промислового та фінансового співробітництва, а також бізнес-форуму за участю широкого кола підприємців двох держав.

Окрему увагу було приділено питанням європейської інтеграції України, насамперед, у контексті підписання Угоди про асоціацію, а також лібералізації візового режиму для громадян України.

Посол Романо поінформував про кроки, які робляться італійською стороною з метою максимального спрощення візових процедур для наших співвітчизників.

Як раніше повідомляв ForUm, європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що існує реальна можливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року.

Нагадаємо, Україна і ЄС розпочали переговори щодо Угоди про асоціацію у 2007 році і завершили їх у грудні 2011 року. 30 березня 2012 року Угода була парафована сторонами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

275