Берегова охорона США 18 лютого повідомила, що причиною пожежі на круїзному лайнері «Карнівал Тріумф», який протягом чотирьох днів дрейфував у Мексиканській затоці, став витік палива. Про це пише Reuters.

Витік стався у машинному відділенні внаслідок порушення цілісності паливопроводу дизельного двигуна. У результаті попадання палива на гарячу поверхню виникло загоряння. У Береговій охороні США додали, що ніяких свідчень навмисного підпалу виявлено не було.

Нагадаємо, 10 лютого у машинному відділенні лайнера «Карнівал Тріумф», який здійснював круїз по Мексиканській затоці, сталася пожежа. Внаслідок пожежі у судна відмовили двигуни і вийшли з ладу всі системи, які вимагають електропостачання, у тому числі системи каналізації та водопостачання. На борту лайнера було 3143 пасажири і 1086 членів екіпажу.

Протягом кількох наступних днів лайнер дрейфував у Мексиканській затоці. На борту судна почала спостерігатися нестача води і їжі, а каналізаційна система незабаром переповнилася. Спроби відбуксирувати судно до берега довго були невдалими, і лише у ніч на 15 лютого лайнер вдалося підвести до узбережжя США, пише «Lenta.ru».

Круїзна компанія Carnival Corp. принесла публічні вибачення пасажирам судна і визнала, що ще за кілька тижнів до рейсу на судні були помічені деякі несправності. Компанія пообіцяла відшкодувати всім туристам вартість квитків, подарувати по одному безкоштовному круїзу, видати по 500 доларів і сплатити всі транспортні витрати.

Однак деякі пасажири вже заявили, що така компенсація їх не влаштовує, і пообіцяли звернутися до суду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

244