Опозиція заблокувалася вночі у парламенті не для самопіару, а для мінімізації ризиків. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у кулуарах парламенту повідомив заступник голови ВР Руслан Кошулинський.

«Це не самопіар, це механізм утримання максимального захисту за принципом «якщо раптом». І хто служив в армії, той розуміє, що потрібно мінімізувати кількість напрямків наступу. Адже нікому не було зрозуміло, яке рішення прийме більшість. Так от, для мінімізації можливості штурму, силового протистояння ми вжили таких заходів. Пам'ятаєте, як 300 спартанців зупинили велику армію у маленькому проході», - сказав віце-спікер.

За його словами, народні депутати чергують у сесійній залі згідно з графіком.

На уточнююче запитання кореспондента ForUm'у, коли за графіком повинен чергувати голова фракції ВО «Свобода» Олег Тягнибок, Кошулинський відповів: «Це окрема розмова, коли повинні керівники чергувати. Це військові маневри. І наскільки необхідно керівнику бути у залі, чи все ж він повинен керувати цим процесом».

У той же час Кошулинський підкреслив, що розмови про дострокові парламентські вибори – це блеф. «Я переконаний, що на цей момент дострокові вибори – це певний блеф», - сказав він.

Водночас, на його думку, якщо дострокові вибори все ж будуть, ВО «Свобода» готова йти на них з відкритими списками.

Нагадаємо, у сесійній залі налічується понад півсотні представників опозиційних фракцій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188