Створення системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112 може бути завершене через три роки за умови стабільного фінансування, вважає директор державного підприємства «Центр громадянської безпеки 112» Тиберій Болварі.

«Є багато організаційних завдань, які необхідно вирішити. За умови стабільного фінансування такий проект може бути реалізований за три роки», - сказав він у ході круглого столу, передає «Інтерфакс-Україна».

Болварі зазначив, що у державному бюджеті на 2013 рік окремого фінансування створення системи 112 немає. «Але це не означає, що реалізація проекту припинена. Відсутність фінансування не зупиняє процес реалізації проекту створення національної системи 112», - підкреслив він.

Він нагадав, що в даний час відбувається реорганізація Міністерства надзвичайних ситуацій України в Державну службу з надзвичайних ситуацій. «Я впевнений, що це реформування дозволить не тільки впровадити нові стандарти діяльності рятувальних сил, але і дасть суттєвий поштовх до впровадження системи 112», - сказав він.

Директор центру звернув увагу, що у затвердженому положенні про ДержНС до її завдань було віднесене забезпечення впровадження системи екстреної допомоги за єдиним номером 112.

Як повідомляв ForUm, 14 листопада Кабінет Міністрів України схвалив постанову «Про затвердження Порядку функціонування системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112», яким визначаються правові та організаційні засади функціонування «Системи 112».

13 березня 2012 року Верховна Рада України прийняла закон про створення системи екстреної допомоги населенню за єдиним номером 112. Закон вводить замість кількох номерів виклику служб екстреної допомоги, а саме 101, 102, 103 і 104, єдиний телефонний номер 112. На етапах введення номеру 112 він буде використовуватися паралельно з існуючими телефонними номерами виклику служб екстреної допомоги. 5 квітня закон підписав Президент України Віктор Янукович.

5 травня 2012 року Президент України з метою прискорення виконання заходів щодо створення, впровадження та функціонування Системи 112 доручив МНС до 27 грудня 2013 року забезпечити завершення впровадження системи екстреної допомоги населенню в усіх регіонах України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

206